Contact met ons opnemen

555-555-5555
mymail@mailservice.com

Voor woensdag 12:00 besteld, voor het weekend in huis!

0

Bewaaradvies


Met al ruim 50 jaar ervaring van onze producten weten wij precies hoe u deze het beste vers houdt. Wilt u zo lang mogelijk genieten van verse producten, volg dan onderstaande adviezen op. Voor het gemak delen wij deze onder in ongebrande noten en pinda’s,  gebrande noten en pinda’s, gedroogde zuidvruchten en superfoods, rijstcrackers, chocolade en kaas.


Ook staat er bij iedere product een klein kopje vermeld met bewaaradvies!

  • Ongebrande noten en pinda's

    Houdbaarheid: 6 weken, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Noten (maar ook onbewerkte pitten en zaden) bevatten van nature veel onverzadigde oliën en vetten. Om ervoor te zorgen dat deze oliën en vetten niet “gaan werken” in de producten waardoor deze ranzig worden is het van belang om ze goed te bewaren. 


    Om de producten lang vers te houden is het belangrijk om deze op te slaan in een goed afgesloten verpakking en deze koel en donker weg te zetten. Bij voorkeur plaatst u deze in een koelkast. 


    Het bederven van ongebrande producten komt haast niet voor, deze kunnen wel wat zachter worden en een sterke smaak krijgen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Als u de producten langer als 6 weken open heeft staan kunt u zelf proeven of deze nog naar wens zijn. 

  • Gebrande noten en pinda's

    Houdbaarheid: 6 weken, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Wanneer noten en pinda’s gebrand worden zijn deze “vatbaar” voor de lucht, het is daarom belangrijk om deze producten goed luchtdicht te bewaren. Als de producten lang blootgesteld worden aan de lucht zullen deze snel zacht worden. Wij verpakken de gebrande noten en pinda’s daarom in een goed afgesloten plastic cup waardoor deze luchtdicht tenminste 6 weken vers blijven. 


    Het bederven van gebrande producten komt haast niet voor, deze kunnen wel sneller zacht worden als ongebrande producten en een sterke smaak krijgen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Als u de producten langer als 6 weken open heeft staan kunt u zelf proeven of deze nog naar wens zijn. 

  • Gedroogde zuidvruchten

    Houdbaarheid: 6 maanden, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Het is voor de gedroogde zuidvruchten belangrijk om deze goed afgesloten, donker en koel te bewaren. Licht zorgt ervoor dat de vruchten verkleuren, terwijl warmte en vocht zorgt voor schimmel. 


    Wij adviseren daarom bij voorkeur om de gedroogde zuidvruchten goed afgesloten in de koelkast te bewaren. Gemiddeld blijven de zuidvruchten dan 6 maanden vers.

  • Superfoods

    Houdbaarheid: 3 maanden, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Onze superfoods maar ook ons gedroogde fruit kunnen het best goed afgesloten en op een koele plek bewaard worden. Bewaren in de koelkast is aan te raden, maar niet per se nodig.

  • Rijstcrackers

    Houdbaarheid: 6 weken, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Om de rijstcrackers lang knapper en vers te houden dient u deze goed afgesloten te bewaren. Bij voorkeur op een droge en donkere plek om verkleuring tegen te gaan.

  • Chocolade en zoetwaren

    Houdbaarheid: 3 maanden, indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten


    Chocolade en zoetwaren zijn een kwetsbaar product en moeten op een droge koele plek bewaard worden. Zoek dus een donker en koel keukenkastje uit waar het niet vochtig is.

  • Kaas

    Houdbaarheid:

    • 2 weken niet gevacumeerd ( gekoeld ),
    • 2 maanden wel gevacumeerd ( gekoeld),
    •  1 maand gevacumeerd ( ongekoeld ) indien bewaard conform advies Steijger kaas en noten

    Ook kaas is een kwetsbaar product. In kaas zit veel vocht en wanneer de kaas te warm ligt ontstaat er snel schimmel. Wij adviseren daarom kaas dan ook altijd in de koelkast te bewaren. Om extra van de kaas te genieten kunt u deze een half uur voor gebruik uit de koelkast te halen, zodat de kaas lekker op tempratuur kan komen. Niet gevacumeerd blijft de kaas gemiddeld 2 weken vers. 


    Een gevacumeerd stuk kaas blijft langer vers, omdat deze afgesloten is van de lucht. Ideaal om mee te nemen op reis of om lang te bewaren. Een gevacumeerd stuk kaas blijft in de koelkast gemiddeld 2 maanden vers, buiten de koeling gemiddeld 1 maand. 


    Hoe ouder de kaas is, hoe minder vocht er in de kaas zit. Hierdoor is oude kaas altijd langer houdbaar als de jonge kaas. 

Share by: