Walnoten gebroken
Product omschrijving:
Ongebrande en ongezouten Walnoten zonder dop welke gebroken zijn.
De Walnoot is een zeer gezonde en lekkere noot. Walnoten staan vooral bekend om hun cholesterol verlagende werking. Dit komt doordat de noten rijk zijn aan omega-3 vetten. Daarnaast beweert men dat de Walnoten goed zijn voor hersenen.
In de Walnoot zitten veel antioxidanten, deze antioxidanten beschermen het weefsel en de cellen tegen agressieve stoffen in het lichaam. Sommige beweren dat het lichaam hierdoor beschermd wordt tegen ziektes en aandoeningen als depressie, ADHD, agressie, dementie, auto-imuunziekte en hart- en vaatziekte
De Walnoot is rijk aan verschillende soorten mineralen, namelijk kalium, mangaan, koper, calcium en magnesium. Hierbij is vooral de magnesium belangrijk voor de hersenfuncties van het lichaam.
Voedingswaarde walnoten, per 100 gr:
Energie | 2945 / 714 KJ / kcal |
Vetten | 68,1 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 6,1 g / 100 g |
Koolhydraten | 5,4 g / 100 g |
Waarvan suikers | 2,9 g / 100 g |
Eiwitten | 15,9 g / 100 g |
Zout | 0,030 g / 100 g |
Ingrediënten walnoten
:
WALNOTEN
Allergieën walnoten :
Noten
Bewaaradvies walnoten :
De ongebrande en ongezouten noten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.
Tip van Steijger:
Verder kun je gebroken Walnoten kleiner maken en ze door een gerecht heen doen in plaats van gehakt. Voor dat doel kun je ze ook mengen met Pijnboompitten, Pompoenpitten, Sesamzaad en Macadamianoten of Pecannoten. Hou hetzelfde gewicht in vlees aan in noten.
Peterseliepesto of basilicumpesto maken? Stamp dan wat gebroken Walnoten tot kleine stukjes en meng het samen met wat olijfolie.