Pecannoten
Product omschrijving:
Gepelde en gereinigde Pecannoten welke ongebrand en ongezouten zijn. Deze Pecannoten zijn op kwaliteit geselecteerd.
Pecannoten komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Vroeger werden deze noten al als snack gegeten door de Indianen die in dit land leefde. In de 18de eeuw werden de Pecannoten als handelsproduct gebruikt en werden zo via de kolonisten naar Europa gebracht.
De Pecannoten staan bekend als lekkere snack, maar zijn daarnaast ook nog eens heel gezond. Zo zitten er in Pecannoten heel veel vitamine B (zorgt ervoor dat de denkcapaciteit wordt vergroot) en veel vitamine E (beschermstof voor cellen in het lichaam).
Ook bevatten de Pecannoten veel mineralen, met name de mineralen mangaan, koper en zink. Zink is een belangrijke stof voor de opbouw van eiwitten. Tevens bevatten Pecannnoten veel onverzadigde vetten, wat goed is voor hart- en bloedvaten.
Voedingswaarde pecannoten, per 100 gr:
Energie | 2886 / 700 KJ / kcal |
Vetten | 70,1 g / 100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 6,0 g / 100 g |
Koolhydraten | 5,8 g / 100 g |
Waarvan suikers | 4,3 g / 100 g |
Eiwitten | 9,2 g / 100 g |
Zout | 0,003 g / 100 g |
Ingrediënten pecannoten
:
PECANNOTEN
Allergieën pecannoten :
Noten
Bewaaradvies pecannoten :
De ongebrande en ongezouten noten koel en droog bewaren.
Houdbaarheid circa 3 maanden.
Tip van Steijger:
Verder kun je Pecannoten kleiner maken en ze door een gerecht heen doen in plaats van gehakt. Voor dat doel kun je ze ook mengen met Pijnboompitten, Pompoenpitten, Sesamzaad en Walnoten. Hou hetzelfde gewicht in vlees aan in noten.